Säsongens höjdare i Saab arena – LHC föll efter rysare

2–3 efter förlängning för Linköping HC i hemmamötet med Skellefteå. Här är våra punkter och betyg.

Jesper Pettersson lämnar isen.

Ishockey2024-02-15 21:38

MATCHEN

Bästa och mest intensiva matchen på länge i Saab arena. En av säsongens höjdare.  Rena rama Vilda västern. Två bra lag som brann, två storspelande målvakter, två matchstraff. Massor av heta dueller och bra spel. 0–0 efter två perioder och så rena målexplosionen i tredje där Oscar Fantenberg (1–1) och Markus Ljungh (2–2) nätade för LHC. Till slut avgjorde Jonathan Pudas när Linus Hultström drog på sig en utvisning i förlängningen.

MATCHSTRAFF 1

LHC-backen Jesper Pettersson tacklade tufft Anton Heikkinen så att Skellefteåforwarden rasade in i sargen med blodig panna. Efter lång videobedömning annonserade domarna att Pettersson på grund av tackling i ryggen spelat klart för kvällen och därmed riskerar avstängning. Ett omdiskuterat beslut som väckte känslor.

MATCHSTRAFF 2

I mitten av tredje perioden var det Petter Granberg som fick fem minuters straff efter en olycklig situation när Arvid Costmar for in i sargen i hög fart. Såg otäckt ut och Costmar tvingades utgå. LHC fick chansen att kvittera och till och med två minuter fem mot tre och till slut kvitterade Oscar Fantenberg.'

ANMÄRKNINGSVÄRT

72 utvisningsminuter!

PUBLIKEN

Toppmöte, femman mot trean, mycket på spel och snart slutspel – då kom bara 5 045 åskådare till Saab arena. Säsongens sämsta publiksiffra. Kom ändå något oväntat, kan man tycka. Matchen var värd mer.

HÖRDES IGEN

Efter den kompakta tystnaden i förra matchen var det som vanligt i hemmaklacken White lions igen.