Sverige vann viktiga matchen – Jansson hjälte

Juniorkronorna besegrade Tjeckien med 3–2 efter förlängningsdrama. Ludvig Jansson blev stor matchhjälte. –Vi gör en väldigt bra insats. Den här segern kommer stärka vårt självförtroende, säger målskytten Fabian Wagner.

Sverige tog tre värdefulla poäng mot Tjeckien i JVM.

Ishockey2022-12-29 22:11

Det var ettan mot tvåan när Sverige ställdes mot Tjeckien. Båda lagen hade vunnit sina inledande matcher i junior-VM och imponerat spelmässigt.

Tjeckien tog ledningen tidigt i mittperioden, men Juniorkronorna skulle komma tillbaka, och det snabbt.

"Kommer stärka vårt självförtroende"

Först satte Fabian Wagner kvitteringen efter bjudning av Tjeckien. En minut senare tog Sverige också ledningen när Ludvig Jansson prickade in 2–1 från distans.

I den tredje perioden turades lagen om att bränna målchans efter målchans – och länge såg det ut som att det skulle bli svensk seger.

Men med fem minuter kvar kvitterade Tjeckien genom Jiri Tichacek och tog matchen till förlängning. Väl där klev Ludvig Jansson fram och avgjorde matchen.

– Vi gör en väldigt bra insats och krigar verkligen för varandra där ute. Jag tycker att vi gör de sakerna vi har snackat om. Den här segern kommer stärka vårt självförtroende och hjälpa oss framåt i turneringen. Vi kanske inte spelar jättebra hockey hela matchen men får med oss resultatet. Jag tycker att andra perioden är vi riktigt bra och vi gör också två mål, säger Fabian Wagner till TT.

I och med segern har Sverige nu åtta poäng och en match kvar att spela. Man har säkrat en kvartsfinalplats och dessutom har Juniorkronorna slagläge för att vinna gruppen. Härnäst väntar hemmanationen Kanada under nyårsnatten.

– De är riktigt skickliga, men vi ska fokusera på oss själva och spela vårt spel så kommer det gå bra, säger Wagner.

TT: Hur känns det för egen del?

– Jag är nöjd med prestationen och hur matchen utvecklades för mig. Jag kom in i det så det var bra. Kul också att göra mål.