"Vi har inte råd att vänta längre"

Det närmar sig en ny klubbdirektör i Linköping HC. ”Vi börjar närma oss att vi inte har råd att vänta längre”, säger ordföranden Roger Ekström till Sporten.

LHC:s ordförande Roger Ekström vill ha profilen på en ny klubbdirektör klar i vår.

LHC:s ordförande Roger Ekström vill ha profilen på en ny klubbdirektör klar i vår.

Foto: Montage Öst Media

Ishockey2019-12-19 07:00

Anders Mäki lämnade för snart ett år sedan jobbet som klubbdirektör i LHC, men av främst ekonomiska skäl valde klubben under våren att tillfälligt stoppa rekryteringen efter en ersättare. 

I stället har ekonomichefen Anders Bouvin sedan dess varit tillförordnad klubbdirektör samtidigt som Roger Ekström under det närmaste året är arbetande ordförande. En av hans viktigaste uppgifter: att rekrytera och förbereda för den klubbdirektör som ännu inte är anställd.

Det har tidigare sagts att han eller hon ska vara på plats senast vid årsskiftet 2020/2021, men Ekström öppnar nu för att påskynda processen.

– Vi har haft frågan uppe i styrelsen och sagt att vi ska höja den ambitionen, säger han.

Vilket innebär?

– Att senast under våren veta vad vi vill och ha profilen klar. Tar det sedan en, tre eller sex månader på att få tag på den personen…det får vi se. Men det finns ingen anledning att vänta.

Det ekonomiska läget är tillräckligt bra nu?

– Ja, det skulle jag säga. Det är nog snarare så att vi börjar närma oss att vi inte har råd att vänta längre. Vi är absolut inte överbemannade och jämfört med övriga klubbar behöver vi snäppa upp oss.

För att hitta rätt person för uppdraget har Roger Ekström under de senaste veckorna haft organisationsutvecklingssamtal med i stort sett samtliga anställda, förutom spelarna i A-laget.

– Utifrån det är tanken att jag ska sammanställa vad vi behöver göra för förändringar i organisation och struktur. Historiskt har vi haft rätt många bolag. Ska vi ha det så? Det är en fråga. Allting syftar till att vi ska bedriva bra ishockey från Tre Kronors hockeyskola upp till A-laget.

– Vad gäller klubbdirektör. . .utan att vara riktigt klar så tror jag att med det vi vet nu och dit vi tagit klubben inte söker exakt samma profil som för ett år sedan. Då kan man ju säga att det var bra att vi inte hade för bråttom, säger LHC-basen.

En annan sak på agendan just nu är att ta fram principer för vad som ska gälla för tröjor som ska hissas i taket eller inte. Efter förra veckans besked om att veteranen Sebastian Karlsson inte får nytt kontrakt i vår har det bland annat på sociala medier diskuterats om han är en av dem som ska hyllas med tröjhissning.

– När nästa tröja ska upp i taket, då ska vi veta varför. Vi måste skaffa oss regler för det, säger Roger Ekström.

Det trodde jag redan fanns.

– Det trodde jag också.

Nu ska LHC intensifiera sökandet efter ny klubbdirektör.
Nu ska LHC intensifiera sökandet efter ny klubbdirektör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!