I en jämn kvartsfinal mot Dalarna i Oskarshamn tryckte Henbrant in en retur med knappa två minuter kvar att spela. Målet, som var matchens enda, förde östgötarna till en spännande semifinal mot Västergötland på lördag. 
– Det känns väldigt roligt och välförtjänt, säger matchvinnaren och LHC-spelaren Didrik Henbrant.
– Det var vi som förde matchen och vann skotten. Vi var det bättre laget helt enkelt.

Kvartsfinalen mot Dalarna var mycket jämn och dramatiskt och det var ytterst små marginaler som avgjorde. Segermålet, 1–0, kom efter att Dalarna slarvat i mittzon och där målskytten Henbrant var den som drog upp östgöta-anfallet och sedan avslutade med att skjuta pucken i mål på en retur från Joakim Wallins skott.
– Jocke sköt ett smart skott som målvakten räddade med benskyddet. Jag fick öppen kasse, säger Didrik Henbrant.
Hur firade ni segern?
– Lite efteråt bara, sen var det direkt ner och stretcha. Det gamla vanliga. Men det var mycket glädje, säger Didrik Henbrant.

Östgötarna spelade väldigt stabilt matchen igenom. Enligt östgöta-coachen Andreas Melin var det en tajt match med små marginaler som avgjorde. 
– Nu hade vi turen med oss, sa han till SVT efter matchens slut.
Och fortsatte:
– Vi tar ett steg i taget och får smälta det här först. Sedan fokuserar vi på semifinalen och på vårt eget spel.

Västergötland vann klart över Ångermanland (3–1) och blir östgötarnas motståndare i morgon. Nedsläpp klockan 13.00 i Oskarshamn.
– Västergötland har någon bra spelare som vi ska hålla koll på – Filip Forsmark. Men jag tror att vi vinner. Vi är bättre som lag och har fler duktiga spelare, säger Didrik Henbrant.
Hur ska ni ladda inför den matchen?
– Sova bra och äta mycket.

Peter Mildaeus/Dan-Tage Augustsson