Den 26 december är tanken att ÅBK ska spela hemma för första gången den här division 1-säsongen när Malmbäck kommer på besök, men med plusgraderna som väntas är det fortfarande mycket osäkert om isbanan i Åtvidaberg blir klar.

– Det blir match den 26:e, vi har en tid i Nässjö om det inte skulle fungera. Men det är klart att det är tråkigt att aldrig få spela på hemmaplan, säger Jens Åkerlund.

Spelarna i Åtvidabergs BK är vana vid dåliga träningsförhållanden, men i år har det varit extra jobbigt. Från början på säsongen var planen att en ny pump skulle installeras och målsättningen var att få is till novemberlovet. Men flera andra fel har upptäckts längs vägen och när vi nu snart går in på 2018 har anläggningen fortfarande inte kunnat producera matchduglig is.

– Det har varit ett krig mot banan. Just nu är ungefär 70 procent av planen tillräckligt bra för att träna på när det är från noll grader eller kallare. Blir det plusgrader blir även dom delarna dåliga, säger Jens Åkerlund.

Vad har ni gjort istället?

– Vi har kört barmarksträning eller på de små ytor som trots allt går att åka på.

Blir man inte lite uppgiven?

– Jag har ju varit med så länge så jag minns när vi pendlade till Gamleby och tränade, så jag är inte främmande för upplevelsen. Men för flera andra är det lite jobbigt, det märks, säger Jens Åkerlund.

ÅBK har fortfarande inte tränat på fullstor is en enda gång den här säsongen, något som naturligtvis märks av i matcherna.

– Vi behöver jobba på längre ytor och täcka av, men det är sådant vi inte kunnat träna på. Dessutom märks det på åkkonditionen hos spelarna. Vi har tappat flera matcher i slutskedet, det som förra säsongen var vår styrka, säger Jens Åkerlund.