– Sista tredjedelen av planen ska inte vara uppstyrd. Då ska spelarnas fantasi och kreativitet lyftas.

Under onsdagen var första gången som Emil Stille träffade sitt nya lag. Och redan på tisdag drar försäsongen igång.

– Vad vi gör första träningen? Då kastar vi ut en boll och lirar innebandy. Det är ett bra tillfälle för mig att få se truppen för första gången.

Artikelbild

| Emil Stille är ny tränare i Solfjäderstaden. På tisdag inleds försäsongen.

Som ni kanske vet så trillade klubben ur division 1 den gångna säsongen och ska i höst börja om i tvåan. En serie som Emil Stille hoppas att man inte blir långvarig i.

– Den här föreningen gör väldigt mycket rätt utanför planen men har väl inte hittat helt rätt på planen. Där hoppas jag vara med och bidra till att man hamnar på den nivå jag tycker att man ska vara.

Och var är det?

– I första hand ett stabilt lag i division 1. Det är mitt mål att se till att det blir verklighet under min tid.

Hur långt kontrakt har ni skrivit?

– Två plus ett år.

Hur hamnade du här?

– Jag fick en förfrågan och när jag kom hit första gången kändes det väldigt bra. Jag fick ett proffsigt bemötande och en bra känsla med en gång.

Han har varit tränare i Östra SK i Jönköping i sammanlagt sju säsonger innan han i vintras gjorde en halv säsong med Kalmarsund i allsvenskan.

– Det här blir en helt annan sak än de tidigare uppdrag jag haft. I Östra gick jag direkt från att vara spelare till tränare och då hade man stenkoll på alla spelare direkt. Här får jag börja med ett helt blankt papper och det ska bli väldigt motiverande.

Vad hade du för koll på Solfjäderstaden innan de ringde?

– Jag visste var de spelade och hur det hade gått, så pass mycket innebandynörd är jag. Sen har jag spelat här själv för ett antal år sen, så lite koll på föreningen hade jag. Men dagens trupp vet jag inte så mycket om.

Hur ser truppen ut nu?

– Av det jag hört från föreningen ser det bra ut. Det är många som knutit näven och vill att vi ska tillbaka igen. Det finns också många unga lovande killar i föreningen som vi ska försöka få in på rätt sätt i truppen.

Tar du med dig några spelare från Jönköping?

– Det är inget som är säkert, men heller inte omöjligt. Då har jag väl uttryckt mig tillräckligt svävande?

Om du beskriver dig själv som tränare med två ord, vad säger du då?

– Delaktighet är det första. Alla ska vara med och bidra till laget. Det andra jag vill leda efter är glädje. Jag tror att nöjda innebandyspelare är bättre innebandyspelare.

Hur vill du att ni ska spela? Du sa du själv var en lat back?

– Ja, men jag var bra med boll (skratt). Nä, jag vill som sagt ha mycket fart. Det gillar jag.