– Svårt att säga någonting, mer än att det är tråkigt. Jag tror att det bara är en stukning, men vi ska kika på det i morgon. Jag hoppas att det läker snabbt, sa LFC-backen efter den minst sagt trista lördagen.

Överraskande storförlust (0–6!) för nyblivna mästarlaget mot Eskilstuna och själv blev landslagsbacken i andra halvlek utburen på bår med högerfoten bandagerad och i högläge. Trots smärtorna ställde hon upp och skrev autografer efteråt. Det är tveksamt om hon hinner bli spelklar till onsdagens första match mot Sparta Prag i Champions league.

– Det kan jag inte svara på nu, sa hon.

Artikelbild

Vad hände?

– Jag skulle täcka ett skott och kände i landningen att jag vred till foten. Det kändes för mycket för att det skulle vara värt att fortsätta och för att jag skulle försöka att att lida mig igenom matchen, sa hon.

Till saken hör att hon egentligen inte skulle ha startat, men när Anna Oscarsson blev sjuk fick det bli så.

– Typiskt, lite surt. Och jag som nästan aldrig tidigare varit skadad, sa Andersson.

Vad säger du om 0–6?

– Det var inte det vi hade hoppats på så klart. Det är inget att skylla på att att vi redan har vunnit serien. Vi vill prestera för hemmapubliken, men det funkade helt enkelt inte och det är jäkligt tråkigt att det rinner iväg på det sättet.

– Vi får analysera och se vad som gick fel, men det är också viktigt att vi inte gräver ned oss för djupt. Vi får dra ett streck över det ganska snabbt. Det är snart en oerhört viktig match.

Anna Oscarsson är varningsavstängd och spelar definitivt inte i Prag. Som det såg ut på lördagen är det ytterst tveksamt om Jonna Andersson gör det. Med båda ordinarie ytterbackarna talar en hel del för att det kan bli Emma Lennartsson och Kristine Minde på de positionerna på onsdag.

– Vi har några alternativ om det skulle vara så. Vi får se, sa Kim Björkegren, tränaren.