Guldet har sedan rätt länge blivit till sand och trots måndagens imponerande 2–1 mot Rosengård känns det långt till den andraplats som till Champions league.

Därmed mer eller mindre betydelselös vinst i Malmö?

Inte alls.

Artikelbild

En framgång var i allra högsta grad välkommen för påfyllnad av självförtroende och för att faktiskt inte riskera att till och med bottenspöket kan komma på besök. Jag vet, det låter löjligt att ens tänka sådana tankar med ett trots så starkt lag, men ny förlust och det hade bara varit tre poäng till Eskilstuna under strecket. Då hade mästarlaget haft betydligt närmare till botten än till toppen.

Nu skiljer det dubbla och efter all motgång måste jag säga att LFC var värt en vinst. Det var – med Kosovare Asllani som stark motor – en på många sätt stark kollektiv insats mot tuffast möjliga motstånd och tre poäng som säkert betydde det dubbla. Natasha Dowie avgjorde och spelade sig om möjligt närmare ett nytt kontrakt. Det är fortsatt osäkert om hon får det och. . .nej, jag tror inte det.

Även om den allsvenska vardagen riskerar att trots allt kännas grå och trist väntar Champions league till hösten och att ta sig vidare där skulle betyda mycket och ge någonting att se fram emot under en lång, kall vinter. I övrigt är förstås av högsta prioritet att hitta en tränare som tar över när nödlösningen Henrik Jensen snart flyttar hem till Danmark. Efter all turbulens behövs förstås en mer långsiktig lösning.

Samtidigt slår det mig, när jag tittar några meter bort på läktaren på Malmö IP och ser guldtränaren Martin Sjögren, att vad händer med honom om Norge under hösten skulle missa att kvala in till VM i Frankrike nästa år? Får han med EM-misslyckandet i ryggsäcken vara kvar som förbundskapten då? Skulle det i det läget vara aktuellt med återflytt till huset i Linköping och ge LFC en möjlighet att få sitt drömnamn tillbaka?

Egentligen alldeles för mycket spekulation på en och samma gång, jag håller med om det, men det är lik förbannat svårt att bli och. . . ja, jag tror det. Med tanke på det och läget i tabellen kan jag förstå om det väntas med den där långsiktiga lösningen till i vinter.