– Jag tycker Örkelljunga är det bästa laget efter oss i slutspelet och det är en bra match från båda sidor. Men vi är starkare, säger LVC:s passare Andreas Eriksson och ler.

Linköping tog kommandot från start och trots att första set slutade jämnt med siffrorna 25–22 kändes det ganska säkert. Men Örkelljunga hade inte givit upp. I andra set ökade intensiteten ordentligt och det blev längre bollar och tuffare dueller. Något som i slutet gick till Örkelljungas fördel.

– Som jag känner det så har vi det ändå under kontroll. Jag chabblade bort det några gångar och de kom ikapp. Får dem lite flyt så är dem ett bra lag. Men jag har en bra känsla; vi kommer att gå vidare från den här serien, säger Eriksson.

Artikelbild

I tredje set spelade LVC en toppklassig volleyboll på nytt, men i fjärde set syntes flera osäkra beslut från domarnas sida som till slut blev avgörande.

– Till semifinal har de tagit in linjedomare och jag blir lite fundersam. De har en linjedomare som jag aldrig har sett döma elitserien förut och så tar de in henne i en semifinal. Det är några domslut som vi får emot oss i slutet på fjärde som blir extra frustrerande när de kommer där ifrån och inte från huvuddomarna. Sen ska man kunna släppa det men det blir dubbelminus då vi får domslutet emot oss och de får poäng, säger Eriksson.

Men i sista set klev LVC upp ytterligare ett steg och tog hem segern i den första semifinalen.

–Jag är relativt nöjd med vårt spel generellt men det är klart att det finns detaljer att slipa på. Det gäller att försöka hålla ihop laget, säger Eriksson.

Artikelbild

Efter matchen tagit slut var en upprörd spelare från Örkelljunga framme och pratade med Andreas Eriksson.

– Han tyckte att ett av mina fingerslag mot slutet var tveksamt och jag tycker absolut att det var tveksamt också. Men som domaren har dömt hela matchen i övrigt är det inget att klaga på. Hela deras bänk var upp under ett tillfälle men ändå kom det inget kort från domaren. Jag tycker att det är lite inkonsekvent.

Det känns som du är en spelare som är väldigt bra på att psyka, vad säger du om det?

– Jo, Jag har fått höra det och det är väl så jag triggar igång mig själv. Volleyboll handlar mycket om känslor och eftersom det inte finns några närkampsmoment är det så man får utlopp för det, säger Eriksson och ler.