Division 2-laget Lindö hade en rejält tuff utmaning i allsvenska LFC i kvartsfinalen i Danske Banks damcup.

Regerande svenska mästarna kom med flera starka namn, men hemmalaget vågade utmana vid flertalet tillfällen i den första halvleken.

Maja Ödman var säker straffskytt tre gånger om. Första bonusstraffen satte hon högt till höger i målet, den andra och tredje satt lågt till vänster. Det innebar 3–1-ledning för de gulsvarta hemmatjejerna efter halvtimmen spelad på City Gross Arena. LFC reducerade i 33:e minuten. Länge såg det ut som om Lindö skulle gå till pausvila i ledning, men i halvlekens sista sekunder fick Nellie Törngren in bollen bakom duktiga Anna Veström. Det innebar oavgjort efter halva matchen.

Samtidigt som mörkret bäddade in arenan tog LFC ledningen för första gången i matchen. Emma Lennartsson, tidigare i IFK Norrköping, fixade 4–3 till gästerna i 52:a minuten.

I och med att Lindö redan hade tagit alla sina tre bonusstraffar var läget riktigt jobbigt för hemmalaget mot det betydligt mer rutinerade bortalaget, som så sent som för några veckor sen spelade Champions League-matcher.

Med lite mer än halvtimmen kvar tvingades Lindö till ett målvaktsbyte efter att Anna Veström fått en smäll mot ansiktet i en duell. Hon verkade må okej efter några minuters behandling, men Jenny Lindell ersatte mellan stolparna.

Marija Banusic gjorde 5–3 i mitten av halvleken, men Maja Ödman höll spänningen vid liv när hon reducerade i 77:e minuten, med sitt fjärde mål för kvällen. Det slutade också 5–4 till LFC, som i semifinalen får möta vinnaren mellan Motala och Eneby.