– Men målet är helt och hållet Gurras (Gustav Fritzell). Han fick med sig de andra spelarna och lyfte över bollen till mig. Det var bara att försöka träffa mål.

Eric Björk stod intill läktaren i en nästan tom sporthall och summerade sina intryck efter den spännande matchen. Några minuter tidigare hade 1 176 åskådare jublat åt hans snygga mål som betydde 5–4, seger i matchen och 2–1 i kvartsfinalserien mot Växjö.

– Självklart är det kul att få avgöra. Jag vill ju vara med och bidra och vet vad jag kan när jag får chansen.

Artikelbild

| Eric Björk avgjorde på slutet.

Säsongen har till stora delar annars betytt sparsamt med spel för Björk, oftast placerad i tredjefemman.

– Hur jag känt? Nja, det är som det är. Jag kan bara försöka göra det bästa jag kan varje träning och match, sen är det upp till Asta (Johan Astbrant, tränaren) att bestämma vilka som ska spela.

Han har alltid varit ett offensivt hot med sitt fina skott och när han fick chansen i förstafemman i några byten kom läget.

– Som jag sa, Gurra gör det fantastiskt bra och när jag får bollen handlar det egentligen bara om att få bollen på mål. Och det lyckades ju.

Precis. Klockan stod på 18.52 i sista perioden, i ett skede när Libk hade tappat 4–1 till 4–4 och där gästerna faktiskt skapat de bästa lägena.

– Vad det betyder för matchserien? Kanske mest att vi visar oss själva och andra att vi är starka här hemma och har ett stort självförtroende. Det är viktigt.

Hur är det med självförtroendet när ni nu ska till Växjö, där det senast blev 6–13?

– Det är ingen fara. Vi kom helt snett in i den matchen, kom tillbaka och hade 5–7 men när de satte mål nio och tio gick luften ur. Men vi har vunnit där förut och vet att vi kan göra det igen.

Eric har ett utgående kontrakt efter den här säsongen. Hur det blir sen vet han inte.

– Jag har inte hört nåt. Men just nu är det fullt fokus på det här slutspelet, det där får vi ta sen.

Johan Astbrant, tränaren, stod intill och summerade sina känslor:

– Det var oerhört starkt av oss att vända det här, för de fick så sjukt psykologiska mål. Och efter att de gjort 4–4 kändes det som vi hade förlorat matchen. Vi tappade jättemånga bollar på mitten, vi hängde med huvudet, vi hade ingen energi. Jag tycker att vi vek ner oss där.

Just i det läget, efter drygt 12 minuter, tog han time out och samlade spelarna.

– Jag filade på den i säkert fem minuter men efter tre frilägen mot oss fick det vara nog.

Samlingen gav helt klart effekt.

– Ja, jag tycker det. Efter det var det vi som tryckte på och det var oerhört skönt att vi kunde avgöra.

Nu väntar match fyra, i Växjö. På fredag. Räkna spänning då också.