– Jag har mognat väldigt mycket som spelare här i Linköping City. Det kvittar vem som gör målen, bara laget vinner. Så tänkte jag inte för några år sedan, säger 26-åringen inför Citys bortamöte med Skellefteå.

Esat Jashari har nästan alltid varit en målskytt av rang och i fjol noterades han för inte mindre än 17 fullträffar när City vann division 2 i överlägsen stil. I år, som nykomling i division 1, har City haft det något tuffare med målskyttet i inledningen av serien och lagets skyttekung har "bara" gjort ett mål på fyra matcher. Ett facit som säkert hade stressat honom för några år sedan, men nu tar han det hela med ro.

– Visst hade jag gärna gjort något eller några mål till, men samtidigt gör jag ett helt annat arbete på planen nu. Jag är fortfarande anfallare i en roll som "nia", men har betydligt större defensivt ansvar och ser mig som en betydligt större lagspelare än tidigare då jag flöt omkring lite fritt och hur jag ville. Gör jag ett jobb som hjälper laget är jag nöjd.

City har inlett serien klart godkänt med fem poäng på fyra matcher och möter nu Skellefteå, som fortfarande är utan poäng i årets serie.

– Vi har startat helt okej och redan visat att vi hör hemma i den här serien. Vi tror på vår spelidé och gör vi bara det vi ska så kommer vi hem från Skellefteå med tre poäng, säger Esat Jashari bestämt.

Matchen visas direkt på Corren.se och Klackspark.com med start klockan 14 under söndagen.