Initiativtagaren till tävlingen, Betty Wahlborg, är kassör i Väderstad HSK, kom på idén när hon gått med i en Facebookgrupp för 50+ som rider och tävlar i dressyr. Betty märkte att det fanns ett stort intresse av att komma ut och tävla ihop med likasinnade. Efter lite spånande blev idén verklighet – och i helgen arrangerades den första upplagan på familjen Liljas anläggning i Gottlösa. Gensvaret var stort och ca 160 starter från hela Sverige deltog i tävlingarna.

Under helgen reds klasser från LC:1 till LA:3 och på söndagen korades pristagarna i de tre cuperna, Blåbärscupen, Halloncupen och Päroncupen.

Efter flera positiva reaktioner från både tävlande, funktionärer och publik hoppas arrangören på att detta blir ett återkommande arrangemang.

Artikelbild

I blåbärscupen segrade Linköpings Ryttarsällskaps Irene Devenney på hästen Whilma och i päroncupen blev Helene Roxå med Doube-O-Seven från Linköping tvåa bakom Brommas Viveka Pellissier på Peveril Petersburg. I Halloncupwen vann Trollhättans Marie Aulich på sin häst The Magnificent Girl, där blev Helen Flodin från Vikbolandet trea med Tingeling.