Mitt i stekheta sommaren, 14-20 juli, kommer Linköping att invaderas av boulespelare. Det är svenska bouleförbundet och Visit Linköping som arrangerar, men stans klubbar kommer att ha ett finger med i spelet.

– Vi jobbar under deras ledning, även om vi också får chansen att marknadsföra oss själva under tävlingen, säger Johan Nilsson som räknar med att cirka 10-15 personer från klubbarna Lejonkulan, Roxen PC, The Only Ones och Videparken kommer att hjälpa till under tävlingarna.

– De flesta vill ju spela också nu när det är hemmaplan. Jag tror och hoppas att ungefär 50 spelare från oss kommer att delta, jag skulle bli besviken om vi inte blev största klubb, säger Johan Nilsson.

2017 arrangerade Lejonkulan kval och slutspel för alla nationella serier. Då spelades tävlingarna på grusparkeringen utanför Linköping arena och runt 400 aktiva dök upp. Nu är tanken att de flesta matcherna ska spelas på parkeringsplatsen strax utanför Saab arena.

– Man spelar på asfalt numera. Det läggs ut gruskross på asfalten som sedan ska sopas bort när tävlingen är slut, berättar Johan Nilsson.

Upp till 2 000 deltagare väntas anmäla sig i en mängd olika klasser – i alla åldrar och allt från motionärer till den yttersta Sverige-eliten.

Semifinal- och finalspelet från kl 18 på kvällarna kommer att förläggas till en centercourt som ska ligga på Stora torget mitt i stan.

– Tanken är väl att göra sporten lite mer synlig, säger Johan Nilsson.