LÄS OCKSÅ: Fall framåt för RP-herrarna – men inga poäng

Säsongen har inte blivit som RP-damerna tänkt sig och risken var uppenbar att laget skulle få kvala för att behålla division 1-statusen. Men efter en stark vändning mot S-hof hemma i sporthallen kan RP nu åka ner till Ystad nästa helg med vetskapen om att kontraktet redan är klart.

– Jätteskönt, ett kval är alltid ovisst. Dessutom väntar steg fyra i junior-SM för flera av våra spelare så det hade blivit svårt att lösa, sa Patrik Olsson.

RP var annars på väg mot förlust mot S-hof efter 13–18 i paus. Försvarsspelet fungerade inte alls och baklängesmålen trillade in i jämn takt.

– Det var inte mycket som var rätt i första halvlek, vi släppte in mål från alla möjliga vinklar. Vi sa i halvtid att "nu börjar vi om", och andra halvlek blev en riktig fullträff. Försvarsspelet satt klockrent och vi gjorde 19 mål. Inte varje dag det händer precis, sa Patrik Olsson.

– Andra halvlek idag var jättebra, problemet den här säsongen är att dom insatserna kommit för sällan. Till nästa säsong måste vi höja vår lägstanivå, sa Patrik Olsson, som inte räknar med några större värvningar.

– Det är svårt att värva spelare till division 1. Det viktigaste är att vi får behålla de vi har.

Målen, RP: Jonna Libom 8, Mika Thorsson 5, Olivia Thörnholm 4, Paulina Blick 4, Nathalie Barhanko 3, Julia Utterström 3, Liza Arfelt 2, Alice Hägg 2 och Andrea Gannsjö.

Publik: 134.