LÄS MER: "VM-chanserna är minimala"

LÄS MER:LFC-beskedet om landslagsbacken

När Sporten får en pratstund med 27-åringen befinner hos sig i Tyskland, där nya klubben Rosengård möter Potsdam på lördag.

Artikelbild

| I en träningsmatch med Rosengård i april.

Dock inte med Jessica Samuelsson från Åby, Smedby och Linköpings FC i matchdress.

– Jag hade hoppats kunna vara med i kollektivträningen vid det här laget, men så är det tyvärr inte. Jag har en bit kvar, berättar Jessica.

Efter fotskador och operation, krånglande ljumskar och nu senast, en rejäl bristning på framsida lår, är det en något härdad – och inte så lite frustrerad – fotbollstjej som bara längtar efter att få komma ut på planen igen och spela.

– Jag har svårt att lita på min kropp efter skadorna. Man får ta det lite grann på känsla. Jag vill ju inte råka ut för några nya bakslag igen, säger hon.

Artikelbild

Hon slog igenom redan för åtta år sedan då hon debuterade i Thomas Dennerbys landslag. Då tillhörde hon Linköpings FC, en klubb hon var trogen från 2010 till 2017 då Jessica valde att testa lyckan hos engelska Arsenal.

Hittills har det blivit 56 A-landskamper, oftast som högerback.

Självklart hoppas hon på fler framöver. Att missa VM i Frankrike var en stor besvikelse naturligtvis. Efter att ha kommit tillbaka från problemen med foten var det förstås extra tungt att drabbas av bristningen i låret. Hon hade precis flyttat till skånska Rosengård och fick se VM-festen från tv-soffan.

– Innan VM började kände jag att jag inte ville se några matcher alls men jag är ju ändå nyfiken på resultat och så och började kolla på matcherna.

Hur kändes det?

– Själva matcherna var okej, det var kul att titta, men sedan kom alla känslorna direkt efter. Man minns ju hur det är att vinna tillsammans och att det betyder så mycket. Jag är väldigt glad över att det gick så bra för tjejerna. Det är svårt att innan turneringen gissa hur det ska gå, men alla gjorde ett jättebra jobb, säger hon.

Själv har hon ett OS-silver från Rio de Janeiro på meritlistan.

Många menar att årets VM är det bästa någonsin.

– Tittarsiffrorna var så bra och i Europa tar de flesta ligorna stora steg. Jag gillar också att amerikanskorna som vann VM passar på att tala om viktiga saker. Men konkurrensen gör att det kommer att bli allt tuffare för Sverige framöver, tror Jessica Samuelsson.

Som inte utesluter nya utlandsäventyr i framtiden – även om hon nyligen skrivit på för Rosengård.

– Man ska aldrig säga aldrig. För egen del vore det bara jätteskoj att komma igång och träna nu. Jag vet knappt var jag står i dag, slutar landslagstjejen.