Det såg ett tag ut att kunna bli en repris från förra veckans match mot Hallby där RP spelar bra stora delar av matchen men tappar i slutet. Mot Hallby förlorade man sista 10 minutersperioden med 7-1, och därmed matchen med 30-26.

– Vi hade pratat ihop oss om det där innan, och vi var helt överens om att nu gäller det att bita ifrån och inte vara rädda för att ta avslut även när det går tungt, menade matchens lirare Samuel Johannesson.

Efter en första halvlek där Johannesson stundtals var omutlig gick RP till pausvila med ledning 12-8 mot ett Önnered som inte alls fick den utdelning från framförallt 9 meter som de är vana vid.

– Man läser ju på och kollar på de filmer som ledarna sätter ihop om varje spelare, och idag fick jag en riktigt bra start med, menade Johannesson.

I andra halvleken kröp dock Önnered närmare och närmare i målprotokollet och vid 20-20 med tre och en halv minut kvar av matchen är det första gången RP inte är i ledningen.

– Lite nervös blir man ju i det läget, men idag kändes vi tryggare och grabbarna bet ifrån på ett helt annat sätt än förra veckan, menade RPs tränare Patrik Olsson.

RP fick matchens sista anfall och med 5 sekunder kvar kommer ett avslut som målvakten dock kan rädda, och matchen slutar alltså oavgjort.

– De gör det bra försvarsmässigt, och sen har de en spets i försvaret som är riktigt bra på att bryta upp vårt tempo i anfallsspelet, där blir vi klart störda idag, menade Johannesson.