Jonas: Måste köra med billigare lag

Jonas Davidsson har inte pratat med någon i Piraterna sedan sista matchen. "Hoppas det löser sig och då måste det till något annat", säger föraren.

Jonas Davidsson väntar in hur det blir med Piraterna innan han går vidare om nästa säsong. Om det blir något i Piraterna tycker han att det måste till något nytt.

Jonas Davidsson väntar in hur det blir med Piraterna innan han går vidare om nästa säsong. Om det blir något i Piraterna tycker han att det måste till något nytt.

Foto: Anders Törnström

Speedway2019-10-10 15:00

Jonas Davidsson, 35-årige Motalakillen, säger att ingen förare i årets Piratlag har fått betalt nu i höst. Han bedömer att det handlar om fem-sex matcher där fakturorna gått ut. I Piraterna är lönen per match och per inkörd poäng.

Förarna kan bara sitta lugna och hoppas att pengarna kommer. Det gör ingen affär av det än i alla fall.

– Det är så här i en del klubbar i England och Polen också. Man kan bara ha dialog och hoppas att de löser problemen, säger Davidsson.

Du är inte med och försöker rädda klubben?

– Tyvärr har jag inte pratat med någon sedan sista matchen. Men de får jättegärna ringa om det är något jag kan göra, säger Jonas.

Davidsson tycker att det inte håller längre att "gå minus varje år" för Piraterna.

– Vi vill ju ha ett elitserielag, men går det minus måste man räkna om och köra med ett billigare lag. Då kan vi inte ha stjärnorna. Det kommer 1 500 åskådare i båda serierna och vi kanske måste jobba därifrån och få upp intresset. Man ska komma för att se kul och bra speedway, men Piraterna tappade i förtroende i och med strulet för två-tre år sedan. Det har varit på gång i två år. Men nu är det tillbaka med problem och negativa skriverier. Tyvärr skadar det Piraterna, säger Jonas Davidsson.

Motalasonen säger att han nu avvaktar hur det blir med Piraterna. Först efter det vet han om han ska köra vidare i något annat lag. Piraterna har förstatjing om de löser problemen.

– Tanken är att jag ska fortsätta, säger 35-åringen.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!