I finalen mot finskan Anita Mäkelä hade han den klart bästa reaktionstiden, 0.07 sekunder. Men efter ungefär halva banan tvingades han slå av och rullade i mål som tvåa.

– Det var inte mycket att göra, det var nästan att välja på att hamna i muren eller ge henne segern. Jag tappade fästet, försökte slå av och dra på igen, men det bara spann. Sån är den här sporten ibland.

Resultatet från helgen betyder att Mäkelä tog över ledningen i mästerskapet efter fyra av sex deltävlingar. Kågered ligger strax där bakom i jakten på sin tredje raka EM-titel. Tvåa eller trea var inte klart under söndagskvällen.

– Även om inte segrarna kommit så känns det som vi är med hela tiden, men små detaljer gör att vi inte riktigt fått ihop det hela tävlingarna. På den här banan i Tyskland, som nog är den absolut bästa vi kör på, hade jag elva raka segrar innan den här förlusten kom. Men det är som det är.

Nästa deltävling i EM är redan kommande helg, på hemmaplan i Tierp. Men först ska han och teamet hinna iväg från Tyskland tillbaka till Sverige.

– Det blir riktigt tajt. Vi hinner bara hem och packa om lite grejer, sen kör vi direkt till banan.

Och efter det är det bara två veckor till hela mästerskapet ska avgöras, i sista deltävlingen på Santa Pod i England.

– Tufft schema nu, men det är ju kul att tävla så det vore väl synd att klaga.