I väntan på en ny klubbdirektör får tränaren också sköta diskussioner och förhandlingar med spelare. Förutom ett minst sagt intensiva höstschema ska också hinnas med att planera och skriva kontrakt för framtiden.

Men LFC är redan en bit på väg.

Av de som startar i många matcher har målvakten Stephanie Labbé, försvararna Anna Oscarsson och Elin Landström, mittfältarna Kosovare Asllani, Filippa Angeldahl och Tove Almqvist samt anfallaren Frida Maaum avtal som även gäller över 2019. Reservmålvakten Matilda Haglund och sena nyförvärvet Dajan Hashemi likaså.

Däremot går kontrakten ut för Janni Arnth, Maja Kildemoes, Lisa Lantz, Emma Lennartsson, Johanna Rasmussen och Lina Hurtig.

– Det ser lovande ut. Jag tycker att vi ligger bra till. Diskussioner är i gång och jag tror att vi har stora chanser att behålla dem vi vill, säger Olof Unogård.

Av dem med utgående avtal är det ingen vågad gissning att Hurtig kan vara ett attraktivt namn för utländska klubbar, men samtidigt har landslagsforwarden en minst sagt skadefylld säsong bakom sig.

Formstarka Frida Maanum, som senast gjorde tre mål i 6–1-matchen mot Kharkiv i Champions league, hör alltså dem som sedan tidigare säkrats med ett långtidskontrakt.

– Under de tre senaste matcherna har hon spelat på tre olika positioner. Jag är ruskigt imponerad över hur hon klarat av det. Frida har potential och alla förutsättningar att växa ut till en av världens bästa spelare. Nu blir hon nog kvar som forward resten av säsongen, säger Olof Unogård.

Efter CL-krossen och långdragen hemresa väntar på söndag allsvenskt prestigemöte med Rosengård. Lagkaptenen Janni Arnth saknades senast på grund av huvudskada och är osäkert startande igen.

– Vi tar ett sent beslut där, säger Unogård.