Efter värvningen av centrala anfallaren Natasha Dowie är LFC-truppen komplett – med skarp konkurrens om främst de offensiva platserna. Där finns Dowie och Banusic, men också Frida Maanum, Lina Hurtig, Nicoline Sörensen och Tove Almqvist att slåss om troligen fyra startplatser.

Trots en betydligt tuffare höst vann Marija Banusic den interna skytteligan i fjol, men nu kan hon få en delvis ny roll. Tankar finns på att testa landslagsforwarden i en roll som så kallad nummer tio, som släpande anfallare bakom Dowie. Hon har spelat på en sådan position tidigare, bland annat i landslaget i höstas.

Marcus Walfridson säger:

– Med Natasha får vi ytterligare spets och inte minst en större taktisk flexibilitet. Marija är en så pass duktig fotbollsspelare och att få henne mer rättvänd mot en backlinje. . . det kan bli mumma. Det är då hon är som bäst. Hon kan skjuta från 25 meter, hon kan dribbla och hon kan sticka in bollar. Att skapa utrymme för henne att göra det var en av baktankarna med att vi tog hit Dowie.

I skrivande stund är det oklart om Natasha Dowie är spelklar till söndagens avgörande hemmamöte med Göteborg i svenska cupen, där vinnaren är klar för semifinal. Efter avklarade landslagsuppdrag i Algarve är spelarna hemkomna och till lördagsträningen ska alla vara på plats.

Lina Hurtig är på väg tillbaka efter sin skada, men spelar inte i helgen. Johanna Rasmussen och Emmaliina Tulkki gör det inte heller. Efter fjolårets korsbandsskada är förhoppningen att få den förra i 90-minutersform till i början av maj, medan den sistnämnda har en väg tillbaka efter att under vintern ha drabbats av överträningssymtom.