24-åringen log när hon sa det.

2–1 (1–0) i träningsmatchen mot allsvenska konkurrenten Djurgården betydde säsongens första vinst för hårdsatsande LFC och nästa lördag är det dags för bortamöte med Jitex i gruppspelet i svenska cupen.

Då står plötsligt viktiga poäng på spel redan i början av februari.

– Det känns kul att börja tävla igen, sa Mimmi Larsson.

Du gillar det, va?

– Ja, jag gillar det. Verkligen. Det finns inget bättre än att vinna.

Efter ett antal säsonger i bottenlaget Mallbacken flyttade Torsbytjejen till Eskilstuna där hon under de tre senaste åren svarat för 33 mål på 66 allsvenska matcher. Nu värvad till Linköping för att få uppleva ett roligare 2019 än 2018.

Målet: allsvensk guldstrid med LFC och en VM-plats med Sverige i sommar.

– Så här långt har jag absolut inget att klaga på. Tjejerna är jättebra och det är väldigt tydligt vad Olof (Unogård) och William (Strömberg) vill ha ut på träningarna. Det har varit en bra månad.

I landslaget konkurrerar hon med Stina Blackstenius om samma plats, men i LFC är tanken att det ska finnas plats för båda. Spelsystemet anpassas för att kompisarna ska kunna spela tillsammans i anfallet och första matchen visade en hel del positiva tendenser. Mycket spring i benen, även om de inte var inblandade i så många heta lägen framåt.

Det var bättre före paus då Larsson, Blackstenius, Kosovare Asllani och Lina Hurtig bildade en stark offensiv kvartett. Sedan blev det flera byten som bidrog till att farten gick ned. Mimmi Larsson var också den enda av de fyra som spelade hela matchen.

– Jag tror att det kan bli jättebra. Stina och jag pratar mycket om vad vi ska göra på planen. Vi har ungefär samma styrkor, men jag ser det som positivt och att vi kan dra nytta av varandra, sa Mimmi Larsson.

Ovannämnda Asllani satte 1–0 redan efter några minuter, 2–0 var ett självmål och reduceringen till 2–1 kom med matchens sista spark.

– Ibland tycker jag att vi gjorde det som vi pratat om. Sen är det klart att flera saker måste bli bättre, men det kommer de att bli också. Det är jag inte orolig över. Vi har inte haft mycket tid ihop än, sa Larsson.

Hur känns formen?

– Man blir lätt glömsk, men det är nog ungefär som vanligt så här års. Man önskar att man ska vara lika rapp nu april och maj, men det är man inte. Haha. Jag tycker att det känns bra. Jag och alla andra kommer in i det mer och mer.

Noterbart i övrigt: oprövade Sabina Ravnell skötte sig bra som ytterback till höger, Anna Rakel Petursdottir ser ut att bli en förstärkning i försvaret och kan Wilma Thörnqvist hålla sig frisk kan det nog komma ett genombrott där.