– Skönt att ge oss en vettig chans till att klara det här, sa Henric Sturehed efter avslutat dagsverke på Luminebanan i Spanien.

Det kommer bli tajt på torsdagens sjätte och sista varv av kvaltävlingen till Europatouren – men Landerydsspelaren har i alla fall alla möjligheter att spela till sig ett fullt tourkort. Onsdagens runda innehöll fyra birdies, en eagle och en bogey. Sammanlagt 66 slag, fem under par och en plats runt 25.

– Jag spelade bra hela vägen in i mål. Jag slog bollen jättebra till skillnad från i går då jag ibland hamnade lite snett från utslagen. Det känns extra bra med tanke på att vi inför rundan visste att vi var tvungna att få ett bra resultat för att ha chansen, säger Henric Sturehed.

Tillsammans med caddien Max Rinnesjö väntar nu en nervkittlande sista runda i kampen om spel på Europatouren. Det är omöjligt att säga exakt vad som krävs för att bli bland de 25 bästa som får det eftertraktade tourkortet, men en runda under par lär krävas på Lumine, där det enligt prognoserna ska bli busväder med regn och blåst under torsdagen.

– Man får försöka njuta av stunden, även om det är svårt i en sån här kvaltävling när allt ställs på sin spets. Det är ett jobb som ska göras, säger Henric Sturehed.

Sjätte varvet på lika många dagar väntar. Sliten?

– Inte så farligt faktiskt. Jag har lagt mycket tid på fysträning och har en bra känsla i kroppen inför morgondagen, säger Henric Sturehed.