Kantspelaren har varit en viktig pusselbit i RP under flera säsonger, men när laget nu tar sats mot ytterligare ett år i allsvenskan blir det utan Erik Nyberg.

– Det känns väldigt vemodigt att inte fortsätta spela handboll i RP nästa säsong. Jag kommer verkligen att sakna alla träningar med laget. Vi har en riktigt bra sammanhållning i laget vilket gjort att det alltid varit lika roligt att ta sig till träningen. Att åka till träningen fem kvällar i veckan har verkligen känts som om att åka för att träffa sina bästa kompisar, säger Erik Nyberg till RP:s hemsida.

Anledningen är att han nyligen bytt arbete som kräver mer tid. Det gör att elitsatsningen på handboll får prioriteras ned.

– Jag tycker det är synd att Erik har valt att avsluta sin elitsatsning. Jag tror att Erik inte har nått sin peak på handbollsplanen ännu, men jag vet också att det är tufft att kombinera ett civilt jobb med en elitsatsning. Han har under de två senaste säsongerna visat att han är en säker avslutare, men den största utvecklingen tycker jag har skett i försvarsspelet, säger RP:s tränare Patrik Olsson.