– Division 1 är intressant. Sylvia är en proffsig klubb och det är intressant. De är väldigt intresserade också, säger Simon Karlsson.

Sporten har inte lyckats nå Adnan Ergul, Sylvias sportchef, men Sylvia har formellt hört av sig till Maif om att få prata med Karlsson, som har kontrakt även nästa säsong med Motalaklubben.

Sylvia har fått tillåtelse av Maif att prata och förhandla med Karlsson.

– De har visat intresse, men det är långt kvar. Alla våra spelare är till försäljning, vi har som inställning att inte stoppa någon. Snarare vill vi uppmuntra spelare att gå till högre divisioner. Men allt har sitt pris, säger Daniel Soner som leder Maifs sportgrupp.

Simon Karlsson konstaterar också att Sylvia måste köpa ut honom och att han fram tills det sker är inställd på att spela i tvåan med Maif 2019.

– Men Sylvia har pratat både med mig och min agent och ska ge ett kontraktsförslag nästa vecka, säger Simon Karlsson.

Maif riskerar även att förlora en annan Motalafostrad spelare till division 1, mittfältaren Adam Egnell som är intressant för Åtvidabergs FF.

Maif har ännu ingen ny huvudtränare klar efter Bo Johansson. I väntan på en ny så leds decemberträningen av Pierre Walfridsson och Stefan Östling.

Målsättningen för Maif långsiktigt är att vara i superettan 2022 och således är då ambitionen att vinna division 2. Det skulle vara ett steg på vägen.