KFUM börjar om – med helt nytt lag

Frågan är inte om KFUM Linköping ska tillbaka till högsta futsalligan. Frågan är när. "När det händer ska vi vara redo", säger Ronnie Neijström.

Asmir Spahic är en av få som kör vidare i KFUM.

Asmir Spahic är en av få som kör vidare i KFUM.

Foto: Jens Bollius

Futsal2019-10-16 18:30

KFUM hade en blytung säsong i fjol och rasade ur högsta serien. Laget led svårt av spelarbrist under den senare delen av säsongen och börjar nu om i division 1 – med Ronnie Neijström som ny tränare. I premiären väntar bortamöte med Real Internacional FC i Jönköping.

Och det är inte fel att påstå att KFUM kommer med ett helt nytt lag. Den ende som definitivt är kvar från ifjol är Asmir Spahic och han kommer inte att vara med i första matchen.

– Jag har oerhört svårt att säga var vi står i den här serien och har ingen aning om övriga lags styrka. Det vi sagt är att vi ska växa som lag under säsongens gång. Sedan tror jag absolut att vi kan överraska många, säger Ronnie Neijström.

Efter degraderingen har som ni förstår många spelare försvunnit och bland annat har Ilhan Pepeljak gått till Örebro och Blend Ali Osman till nystartade Linköping futsal.

– Det var en tuff säsong för klubben ifjol med två man på vissa träningar och sex man på vissa matcher. Men jag gillar verkligen nystarten som görs med unga och lokala spelare. Vi börjar om och bygger nytt, säger Neijström, som tidigare varit verksam för olika lag i bland annat Östria Lambohov, Malmslätt och Tallboda och som nu byter från fotboll till futsal.

– Futsalen har verkligen exploderat och går fort framåt. Det blir oerhört tufft att ta oss tillbaka, men det siktar vi på alla dagar i veckan, säger tränaren.

Fakta

Lagen i division 1-serien:

KFUM Linköping, Ektorps FK, Norrköping Futsalklubb, Malmbäcks IF, FC Real Internacional, FC Sarpel Zahaw, Falcao Futsal Club, Oranje FK och Söder Futsalklubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!