Sporten har tidigare rapporterat om samgåendet mellan Linköping City och AFK Linköping, och det pågår nu ett intensivt arbete bakom kulisserna för att göra alla detaljer klara inför kommande säsong. Under hösten var det länge tal om att AFK skulle avstå sin division 2-plats i och med det nya samarbetet, men så blir det inte.

­– AFK kommer att finnas kvar. Hur satsningen kommer se ut och hur vi ska jobba med laget får vi återkomma till, säger Tuncay Yuksel.

Helt klart är att tre ungdomslag, U16, U17 och U19 kommer att spela under Linköping Citys flagg från och med kommande säsong.

AFK-tränaren Jonathan Johansson har tackat nej till Motala AIF. Johansson ska närmast hålla i AFK:s träningar fram till årsskiftet. Därefter kan det bli så att han fortsätter träna division 2-laget, om ingen ny tränare hittas. Om en ny hittas får Johansson en annan roll i Linköping Citys organisation.

– Det händer mycket i Linköpingsfotbollen och jag vill vara med här, säger ”Jonte”.

På spelarsidan tappar AFK Mattias Jansson som går tillbaka till Motala AIF efter utlåning. Division 3-nykomlingen Mjölby AI har ryckt i såväl Jesper Beurling, Markus Nikkanen, Gustav Tinnerholm och Emil Gustavsson.

Eventuellt lägger rutinerade Dinko Felic av.

– Jag skulle gärna se en tränarroll i Östria för Dinko, säger Jonathan Johansson.