Efter flera år i Linköping – med SM-guldet 2016 som given höjdpunkt – bytte lagkaptenen Magdalena Eriksson förra sommaren Linköping mot London och LFC mot Chelsea. Där har landslagsförsvararen tagit en ordinarie tröja och avslutade i våras en succésäsong med seger både i ligan och cupen.

Nu är det också klart att hon belönas med nytt kontrakt av storklubben.

24-åriga Eriksson har skrivit på ett treårsavtal som gör att hon blir kvar i engelska huvudstaden, eller rättare sagt i charmiga förorten Cobham, ända till sommaren 2021. Det bekräftas på klubbens webbplats och sociala medier.

– Det känns fantastiskt att skriva på ett nytt kontrakt. Det här var den perfekta lösningen för mig. Från ett sportsligt perspektiv känns det som att vi kan gå hur långt som helst, det kommer att bli väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma i framtiden. Det här är det perfekta stället att utvecklas på. Jag vill fortsätta att utvecklas som spelare och vinna fler titlar med laget, säger hon till hemsidan.

Eriksson startade 14 av 18 ligamatcher, och gjorde två mål, när Chelsea vann Super League i våras. Laget tog sig också till Champions League-semifinal för första gången.

I laget återfinns ytterligare en före detta LFC-back, det är Jonna Andersson som var med från start när Chelsea i helgen inledde tävlingssäsongen med cupmatch mot Brighton (3–1).