Klart: De tränar ÅFF nästa säsong

Uppryckningen under hösten räckte inte till nytt kontrakt – men nu är det klart att tränarduon Jesper Ny och Henrik Gustavsson blir kvar i Åtvidabergs FF.

Jesper Ny och Henrik Gustavsson.

Jesper Ny och Henrik Gustavsson.

Foto: David Eidhammer

Fotboll2019-11-15 15:08

Jesper Ny kom till klubben som assisterande tränare inför den gångna säsongen och målvaktsikonen Gustavsson inledde säsongen mellan stolparna, men tar nu definitivt steget över till en ledarroll. Båda har skrivit ettårskontrakt med klubben.

– Det är jätteroligt att få fortsätta. Åtvidaberg är en klubb med mycket historia och att få vara en fortsatt del av den är jätteroligt, säger Jesper Ny och fortsätter:

– Det har fungerat bra tillsammans med "Fimpen" (Henrik Gustavsson). Det är ett prestigelöst samarbetet mellan oss och man fick lite mersmak. Nu klarade vi inte kontraktet i slutet men det gick ändå ganska bra de sista matcherna som vi tog över. Det ska vi bygga vidare på, säger Ny. 

Duon tog över ansvaret när Tor-Arne Fredheim – som i sin tur ersatte Rickard Johansson när han fick lämna – fick sparken med ett fåtal omgångar kvar. På de fem avslutande matcherna blev det nio poäng –  men det räckte inte för att hålla ÅFF kvar i division 1. Efter degraderingen måste det byggas nytt. Samtliga spelares kontrakt går ut och det är oklart hur många som blir kvar.

– Vi får se hur det blir framöver med vilka som söker lyckan någon annanstans och vilka som fortsätter utvecklas i Åtvidaberg. Med tiden får vi se hur det blir. Men jag tror att det kommer bli jättebra, säger Ny. 

Klart är även att tidigare ÅFF-spelaren Jonas Andersson återkommer för att arbeta som föreningsutvecklare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!