MER LOKAL FOTBOLL: Se vår blogg Östgötaboll

– Det definitiva beslutet togs i går (läs tisdag). Vi hade bara sju spelare klara till nästa säsong, det räcker ju inte på långa vägar, säger lagledaren Lasse Sevén.

FC Lambohov bildades så sent som i december 2014 och laget sprang igenom division 6 under 2015. Målsättningen var att vinna även division 5 den gångna säsongen, men efter en stark vår kom motgångarna i höstas och laget slutade trea i serien.

Problemen började i somras när lagets starke man Robin Hals flyttade till Stockholm och lämnade ett stort tomrum efter sig. Michael Danho tog ensam över ansvaret, men även han aviserade att det var slutspelat efter säsongen och nye ordföranden Josef Haddad fick en kärv uppgift att försöka få ihop ett lag då flera andra spelare tackat nej till en fortsättning. Efter juluppehållet blev situationen än mer akut och i tisdags togs det slutgiltiga beslutet att inte anmäla något lag till 2017.

– Det är bra grabbar och det har varit roligt att vara med. Det känns nästan lite som ett brustet hjärta, säger Lasse Sevén.

När anmälningstiden till Östergötlands fotbollförbund gick ut under tisdagen stod det klart att även Malexander och Söderköpingslaget Drothem tackat nej till spel i division 5 nästa säsong.

"Dessa platser ska vi nu försöka fylla med andra lag (från div 6). Dessa föreningar måste ju få några dagars ”betänketid”, så i den bästa av världar har vi situationen under kontroll i inledningen av nästa vecka", skriver ÖFF:s tävlingsansvarige Tjonne Andersson i ett mejl till Corren.

I division 4 är läget under kontroll, där är alla 24 lag anmälda och klara för spel.