Sporten skrev redan på tisdagen att Fritzell – som noterades för 59 poäng i grundserien den här säsongen och blev femma i poängligan – är på väg att byta klubb efter fyra framgångsrika år i Östergötland.

På onsdagsmorgonen berättade Libk att separationen är ett faktum och att Fritzell flyttar hem till Göteborg. Något Johan Fredriksson, team manager, beklagar.

– Det känns inte alls bra om jag ska vara ärlig, säger han. Vi hade alla en känsla av att det här skulle lösa sig, att han skulle bli kvar hos oss.

Vi har sökt Gustav Fritzell i flera dagar för en kommentar, men inte lyckats nå honom. I ett kort pressmeddelande säger han:

– Det är med blandade känslor jag lämnar Linköping. Jag har trivts bra i klubben och haft fyra fina år här. Men bakom beslutet ligger att jag vill flytta hem till Göteborg nu.

Fredriksson igen:

– Vi har verkligen gett Gustav den tid han velat ha för att fundera igenom sin situation innan han gjorde sitt val. Att det nu kommer förhållandevis sent gör ju att vi hamnar i större tidsnöd när det gäller att hitta ersättare.

Han säger att marknaden för nya spelare är tunn.

– Men det finns trots allt en marknad och vi har våra krokar ute.

När presenterar ni något nyförvärv?

– Vi hoppas kunna göra klart med en högkvalitativ spelare inom kort. Men det är lite kvar som ska passa in.

Att ni tappat flera landslagsspelare på kort tid, vad säger du om det?

– Det är givetvis något vi får analysera, varför det blivit så. Men utan att gå in på detaljer i de här tre fallen skulle jag vilja säga så att det till stor del handlar om saker som det står utanför det innebandymässiga, saker som vi egentligen inte har kunnat påverka. Men vi sitter inte med armarna i kors för det, vi strävar hela tiden efter att vara så bra vi bara kan för att spelare ska känna att de vill vara kvar hos oss.

Vad gäller ny klubb för Fritzell är inget ännu officiellt. Enligt Härrydaposten är landslagsanfallaren dock muntligen överens med Pixbo från Mölnlycke, men sportchefen Rikard Jonsson är förtegen om saken.

– Jag har ingen kommentar, men vilken sportchef som helst hade velat ha Gustav i sitt lag, säger Jonsson till hemsidan.