Efter sex säsonger som assisterande tränare i Hammarby fick han och huvudtränaren Kalle Matsson beskedet att kontraktet inte skulle förlängas. När RP hörde av sig för en dryg månad sedan har det gått relativt fort, och i lördags skrev han på kontraktet.

– Det har funnits ett par förfrågningar från andra klubbar också, men det har varit bra tempo på kommunikationen från RP och jag fick alltid snabb återkoppling. Det märktes att RP en förening som tydligt vet vad de vill, säger Magnus Oscarsson Söder.

Lockande att få vara huvudtränare?

– Självklart, det ska bli kul med ett eget lag och bestämma lite själv. Klart att man genom åren funderat på idéer och vad man skulle göra med laget om man varit huvudtränare, säger Magnus Oscarsson Söder.

Som spelare nådde han aldrig högre än division 3, men som tränare har 39-åringen från Stockholm hunnit med klubbar som Djurgården, Tyrold och Hammarbys U-lag innan han i sex säsonger fungerat som assisterande tränare i elitserielaget.

– Jag har fått ta större och större ansvar, det har varit jätteroliga år, säger Magnus Oscarsson Söder.

Tanken är att han ska bo kvar i Stockholm och pendla till Linköping.

– Det kommer bli några timmar på tåg, absolut. Men jag kan ju jobba därifrån också så jag ser inte det som någon större nackdel.

Han har redan börjat titta lite smått på laget och vet vilken typ av handboll han vill se från RP i framtiden.

– Jag vill spela en fartfylld handboll med fysiskt spel och högt tempo i matcherna. Jag tänker inte tvinga på laget något som inte passar, det handlar mycket om individerna och vilka fördelar de har.

Magnus Oscarsson Söder tar över tränarrollen efter Patrik Olsson, som blir sportchef.