- Det är inget att hymla om att vi hade andra huvudspår, men när det sprack där fick vi se oss om efter alternativ. Då dök de här två namnen upp. Vi hoppas och tror att det ska bli bra, säger Olof Unogård, tränaren.

Det har varit snabba bud.

På fredagen kunde vi berätta att danska jättetalangen Dajan Hashemi, 17, bestämt sig för en flytt till Linköping. Men för att få till mer förstärkning innan transferfönstret slog igen jobbades under hela lördagskvällen för att lösa ytterligare två värvningar.

Artikelbild

Det blev en tuff kamp mot klockan – men LFC lyckades.

Runt klockan 23.30 var allt klart.

 

Walesiska anfallaren Emma Jones, 24, med förflutet i Reading,  kommer från universitetsspel i Oregon medan kanadensiska mittfältaren/anfallaren Marie Yasmine Alidou D´Anjou, 23, närmast kommer från franska Olympique Marseille.

Nu ansluter båda till Linköping under kommande vecka och förhoppningen är att få Jones spelklar redan till nästa allsvenska match. För Alidou från ett icke EU-land tar det längre tid att få alla tillstånd klara.

- Vi har tagit in referenser och jag har även sett en del med hjälp av vårt scoutingverktyg. I en perfekt värld hade de kommit hit och vi hade fått se dem i träning, men den tiden har inte funnits, säger Olof Unogård.

Båda spelarna har skrivit kontrakt säsongen ut, men med en option på förlängning över 2019 om klubben önskar. 

 

Enligt våra uppgifter hade LFC redan för någon vecka sedan i stort sett räknat in några andra och mer namnkunniga spelare som klara, men på grund av olika anledningar sprack de övergångarna.

Det bekräftas av tränaren.

- Det gjorde också att vi blev så sena med att få det klart, säger han.

Regerande mästarlaget upplever en tuff allsvensk säsong och föll senast mot Växjö (0–1). Det betydde tredje raka matchen utan seger och efter söndagens resultat ännu längre upp till toppen.

Tidigare under sommaren har också Stephanie Labbé värvats, medan Natasha Dowie, Marija Banusic och Nicoline Sörensen lämnat. Marie Yasmine Alidou är användbar både på mittfältet och i anfallet medan Emma Jones är mer utpräglad forward.

- Vi har Frida (Maanum) och Kosse (Asllani) som spelat i anfallet nu på slutet. Lina (Hurtig) kan också spela där. Nu får vi några fler möjligheter och vi får se hur vi väljer att ställa upp när alla är på plats, säger Olof Unogård.