LÄS MER:De får nej från kommunen

Det blir division 1-spel på Charlottenborgs IP, en fotbollsplan som inte används jättemycket. Nu blir det en arena för flera sporter, bland annat amerikansk fotboll.

På fredagseftermiddagen blev allting klart med Motala kommun.

– Vi är jättenöjda. Ledordet i kontakterna har hela tiden varit att det här löser vi. Trevligt, säger Niclas Steklmacher, ledare och tränare för Blackhawks.

– Jätteroligt. Det är kul att vi kan få hit nya idrotter. Det här fungerar bra för både oss och dem och nu får vi se vad som händer vidare. Det kan utvecklas, säger Åsa Grellsgård, fritidschef på Motala kommun.

Blackhawks har köpt två begagnade mål från Nyköping och den kostnaden på ungefär 10 000 kronor tar kommunen. Målen ska putsas upp och ställas på Charlottenborgsplanen. Samtidigt sköter Blackhawks själva linjeringen.

– Vi klipper ju planen ändå så det blir ingen merkostnad, säger Åsa Grellsgård.

Borens IK har en del integrationsfotboll på planen och det är också en plats för spontanfotboll. Det ska fortsätta kunna spelas fotboll på planen, parallellt med den amerikanska fotbollen.

I april någon gång ska Blackhawks division 1-debut göras på nya arenan.

Blackhawks har fått ett bidrag från Skandiabanken på 20 000 kronor till skydd och hjälmar för ungdomar. Ett college i USA har också skänkt begagnade skydd till totalt 30 spelare.

– Det här betyder att vi kan ta emot spelare som vill testa sporten, säger Niclas Steklmacher.

Blackhawks kommer att träna på Kungsvalla på onsdagarna framöver och har också tillgång till Skinnarängen i Vadstena. Utöver det kommer klubben anordna ett träningsläger på Idrottsparkens konstgräs, C-planen, i Motala i februari. Det blir gäster från Västerås och Helsingborg.

– Vi blir 60-80 spelare som kan köra matchliknande träning, säger Niclas Steklmacher.