– Han har fått ett erbjudande om att jobba med akademin i storklubben Midtjylland, berättar LFC:s ordförande Christer Mård.

Dagen efter den snöpliga poängförlusten mot Djurgården hemma, 1–1 efter bortakvittering på övertid på Linköping arena, berättade Henrik Jensen om sitt val för spelartruppen. Han stannar vårsäsongen ut som det varit sagt, men ska sedan jobba hemma i Danmark med sin fotboll.

Henrik Jensen säger att det diskuterades om en fortsättning i LFC och att det var ett svårt beslut att ta. Men fördelarna med Midtjylland, den stora klubben från Herning, vägde över. Där blir han ansvarig för 17-årslaget.

– Det är en klubb som har Danmarks största akademi och ett väldigt ambitiöst U17-lag, jag ser det som ett stort ansvar, säger Jensen.

Samtidigt vill Henrik Jensen nu fokusera på resten av sin tid hos LFC där han från hösten blir särbo med sambon Janni Arnth, lagkaptenen.

– Det är bara LFC som gäller så länge jag jobbar här, säger tränaren som kommer att långpendla till Linköping när han bor i Herning.

Hur det blir med parkamraten Charlotte Rohlin, som hoppade in tillsammans med Jensen när Marcus Walfridson sparkades i början av maj, är inte klart. Huruvida hon fortsätter och i så fall i vilken roll.

– Vi ligger bra till i tränarfrågan och kommer att ha en ny tränare på plats i god tid till efter semestern när höstsäsongen börjar, säger Christer Mård.

När det gäller anfallaren Natasha Dowie, vars korttidskontrakt går ut 8 juli, säger LFC:s ordförande Christer Mård att klubben för samtal med Dowies agent.

– Hon är inte avskriven, vi för en konversation med agenten. Samtidigt var hon ju tänkt som en kortsiktig lösning som ersättare för Lina Hurtig, och Hurtig hoppas vi snart ha tillbaka i spel, säger Mård.