LÄS MER: Så startar LFC i allsvenskan

Nilla Fischer (kommer i sommar), Mimmi Larsson och Emma Holmgren var klara sedan tidigare – och på fredagen presenterades att allsvenska toppklubben hittat en ny försvarare. Landslagsmeriterade Anna Rakel Petursdottir, 20, värvas från isländska topplaget Thor/KA från Akureyri.

– Spännande spelare som vi kommer att få mycket nytta av. Hon är vänsterback i grunden, men är bolltrygg och har också spelat en hel del som central mittfältare. Det passar bra när truppen är lite tunnare, säger Olof Unogård.

Ja, jämfört med den gångna säsongen har LFC så här långt tappat Janni Arnth, Maja Kildemoes, Johanna Rasmussen, Emma Jones och Marie-Yasmine Alidou-D’Anjou. Tove Almqvist funderar enligt uppgift just nu över ett par andra alternativ och kommer av allt att döma att söka sig bort för att få mer speltid.

– Vi räknar inte med henne, säger Unogård.

Tycker du att ni uppdaterat truppen?

– Jag tycker det. Det är klart att även jag gärna haft en bredare trupp, men det finns en ekonomi att ta hänsyn till. Startelvan känns riktigt bra och sen blir det att viktigt att vi kan hålla alla skadefria och friska. Det kommer vi att satsa hårt på.

Innan träningen dras igång igen i början av januari ska som vi berättat tidigare en mittback till. Blir det något mer i övrigt talar det allra mesta för att det i så fall dröjer till senare.

Enligt obekräftade uppgifter, men från vanligtvis tillförlitliga källor, har franska Montpellier inlett sökandet efter en ny forward.

Om så är fallet skulle det kunna öppna för en hemflytt för Stina Blackstenius i vinter.

– Jag har inte hört något eller fått några sådana indikationer. Men det är klart att det kan vara ett positivt tecken för oss om det stämmer, säger Olof Unogård.

Anna Rakel Petursdottir var med och vann isländska ligan med Thor i fjol och spelade mot tyska storklubben Wolfsburg, med ett flertal LFC-bekantingar, i 16-delsfinalen i Champions league i höstas (förlust med totalt 0–3).

Under den gångna säsongen blev det en andraplats på Island.

Nu tar 20-åriga talangen nästa steg i karriären för att i första hand konkurrera med Elin Landström om ytterbacksplatsen till vänster.

Så är det tänkt.

– Inför varje transferfönster kommer det från olika håll in mängder med tips på spelare. De allra flesta är inget som vi går vidare med. Men i det här fallet kändes det intressant och det har förstärkts när vi scoutat vidare, säger Olof Unogård.