– Skulle jag tillbaka till Sverige var det bara Linköping som gällde. Så på det sättet var det inte svårt. Men det blev ändå mycket funderande över om jag skulle vara kvar utomlands eller inte, säger Wilhelm Nilsson.

Landslagscentern var med och tog SM-guld i Linköping våren 2017, men flyttade därefter till tyska TSV Herrsching.

Nu är det klart med en återkomst.

Trots att en klubb i högsta ligan i Frankrike hörde av sig och ville ha honom dit.

– Jag hade tackat nej till andra anbud från utlandet som inte kändes så intressanta. Men så dök det här upp sent och de ville dessutom ha besked nästan direkt. Jag fick bara 16 timmars betänketid och till slut kände jag att det var rätt med Linköping, säger Nilsson.

24-årige centern, 204 centimeter lång och stark inte minst i blockeringsspelet, har skrivit på ett nytt kontrakt med LVC och blir därmed ett mycket starkt nyförvärv i jakten på att återigen få jubla med guldhattar på efter avklarat SM-slutspel. I höstas, vintras och våras imponerade laget stort under nästan hela säsongen, men föll tungt i finalen mot Hylte.

– I sex år har jag bara spelat volleyboll och jag känner att det är dags att göra något mer också. Jag vill plugga och hoppas kunna utbilda mig till civilekonom på universitetet i Linköping, säger Wilhelm Nilsson.

Säsongen som varit?

– Bra. Första gången som jag varit startspelare i en så bra och tuff liga. Vi kom sexa i ligan och åkte ut i kvartsfinal. Det var helt okej med tanke på förväntningarna, säger Nilsson, som passade på att under lediga torsdagen med landslaget under pågående European league åka till Linköping och skriva på nya kontraktet.