På fredagseftermiddagen meddelade klubben att Sm-guldvinnaren Palmén skrivit på för Libk.

Den spelskicklige centern kommer närmast från Örebro där han stod för 47 poäng under den nyss avslutade säsongen.

– Ja, Linköping med sportchefen Johan Fredriksson i spetsen har legat på mig de senaste fem åren och det har varit nära en flytt redan tidigare. Det väger ju självklart in i ett beslut när man vet att klubben tror mycket på en. Jag har alltid haft en bra bild av Linköping och dess ledning men det var först nu som alla bitar föll på plats, säger Palmén till Linköpingsklubbens hemsida.

24-åringen har hunnit med fem år i högsta serien (SSL) och har snittat över 45 poäng per säsong. Han har ett SM-guld med Falun på meritlistan.

Han ser goda möjligheter till nya framgångar i Östergötland.

– Som jag ser det har Linköping absolut en chans att rubba Storvreta och Falun. Båda dessa lag ser ju ännu starkare ut inför nästa säsong och är såklart favoriter, men jag tror absolut Linköping kan skrälla och vara med och slåss om ett guld kommande säsong.

Vad är det då för typ av spelare man får. Så här svarar han själv:

– Jag hoppas kunna bidra på de flesta planen och jag ser mig själv som en mer komplett spelare nu än för ett antal år sedan. Jag är en bolltrygg spelare som oftast gör mycket poäng men de senaste åren tycker jag att jag utvecklat mina defensiva egenskaper så jag hoppas kunna hjälpa Linköping till framgångar i de flesta spelformer.

Sporten har tidigare skrivit om Linköpings intresse för Simon Palmén och övergången har varit på gång de senaste dagarna.

Nu är det hela klart och 24-åringen återfinns i höst i Libks matchtröja.