Klart: Sundström går till Västervik

Linus Sundström satsar inför 2020, trots svåra kraschen i Polen för några veckor sedan. Sundström lämnar Piraterna för Västervik.

Linus Sundström lämnar Piraterna för att i stället köra för Västervik nästa år. Han ska komma till start, trots den svåra kraschen i Polen.

Linus Sundström lämnar Piraterna för att i stället köra för Västervik nästa år. Han ska komma till start, trots den svåra kraschen i Polen.

Foto: Arkivbild

Speedway2019-10-21 14:33

– Att få representera Västervik speedway 2020 och 2021 känns otroligt spännande och motiverande. Efter några tuffa säsonger så är jag säker på att både klubben, banan, lagledningen och mina nya lagkamrater kommer att ge mig en skjuts i rätt riktning till att komma tillbaka upp i den kapacitet jag vet att jag besitter. Att få komma till en så välskött klubb som Västervik känns tryggt och klubbens målsättningar är höga, vilket jag tycker om. Denna nya utmaning är mycket motiverande och hjälper mig väldigt mycket genom min långa rehabperiod, säger Linus Sundström i ett pressmeddelande.

– Att få chansen att jobba ihop med Linus på klubbnivå ska bli mycket intressant då vi har kamperat ihop under landslaget och jag vet hur målinriktad och professionell han är i allt han gör. Jag tror och hoppas vi kan hjälpa Linus tillbaka till den höga nivå han visat tidigare då han är en av Sveriges bästa förare och vi behöver inte gå tillbaka längre än 2017 då han snittade över två poäng per heat, säger sportchefen Morgan Andersson.

Linus Sundström körde i år för Piraterna i elitserien, Rybnik i polska Niceliga och kombinationslaget VIP i allsvenskan där han var snittbäst i hela serien. Sundström avslutade säsongen med att vinna två öppna tävlingar i Prag och slovenska Krsko innan han i sin sista tävling för året i Gdansk för en månad sedan var inblandad i en allvarlig olycka som resulterade i fraktur på både arm och lårben. Den kraschen kämpar han sig nu tillbaka från hemma i Avesta.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!