Uppgifterna om att Ibrahimovic inte kommer att stanna i Manchester United har florerat ett tag. Nu bekräftas de av klubben via Premier Leagues hemsida, där svensken finns med på listan över spelare som inte får förlängt kontrakt.

35-åringens kontrakt med United går ut den 30 juni, och vilken som blir hans nästa klubbadress är fortfarande oklart.

Han vill stanna i England och han vill stanna på toppen. Han kan vara en värdefull tillgång för någon annan klubb. Vi har många erbjudanden och idéer och vi måste utvärdera dem, sade anfallarens agent Mino Raiola för drygt en vecka sedan i en intervju med Talk Sport.

Det finns dock en liten chans att Ibrahimovic ändå blir kvar i United. I artikeln på Premier Leagues hemsida står det nämligen att "spelare märkta som ”free transfer" eller som släpps av en klubb när deras kontrakt går ut den 30 juni 2017, kan fortfarande stanna där nästa säsong, och denna lista ska därför inte ses som definitiv för att spelare lämnar sin klubb”.

Manchester United, som fortfarande inte gjort något uttalande, skulle alltså kunna skriva nytt kontrakt med Ibrahimovic vid ett senare tillfälle.

Just nu håller Zlatan Ibrahimovic på att rehabträna efter den knäskada han ådrog sig i april. Nyligen lade han upp en video på Instagram där han sparkade boll till vilken han skrev "Lejon återhämtar sig inte som människor" – och han har även tidigare gjort klart att han tänker komma tillbaka. "Att ge upp är inget alternativ", har han bland annat skrivit.