Under helgen var RP i Örebro och spelade Augusticupen. I gruppspelet gick det bra för laget som vann med 21–6 mot Göksten och mot Skara U med 21–14. Mot Alingsås blev det lika med resultatet 13–13.

– Vi har försökt att testa in ett nytt försvarsspel – ett 3-2-1-försvar. Vi har bara testat det i två matcher tidigare så stundtals var det lite rörigt. Motståndet i två av gruppspelsmatcherna var väl inte jättebra, säger RP:s tränare Johan Pettersson och fortsätter:

– Vi hade nog det bästa försvarsspelet i division 1 förra säsongen men kunde inte kontra. Därför testar vi det här systemet. Vi ska bygga vidare på det nu.

RP slutade etta i gruppen och fick möta segrarna från de resterande grupperna. Det gick dock inte lika bra mot det tuffare motståndet. Mot Kroppskultur blev det förlust med 14–19 och mot Hellton U blev det förlust med 12–21. Därmed fick Linköpingslaget nöja sig med en tredjeplats i cupen.

– Vi mötte lite bättre motstånd efter gruppspelet. Samtidigt hade vi ett väldigt ungt lag då sex-sju spelare från A-truppen var borta. Vi fyllde på med spelare underifrån som gjorde det bra. Men det märktes att spelare som Elin (Sjöbrink) och Mika (Thorsson) saknades, säger Pettersson.

Tror du några av de yngre spelarna kan slå sig in i A-truppen den här säsongen?

– Det skulle jag nog vilja säga. De kommer nog växa in i kostymen. Vi kommer att ha en bredare trupp med mer konkurrens om platserna i år.

Ni har fått in en återvändare, Nathalie Barhanko. Vad tillför hon till truppen?

– Det är jättebra att hon är tillbaka. Hon tillför rutin och erfarenhet. Får hon rätt omgivning så kommer hon att bli jättenyttig för oss.