Kommer hem – för att ta SM-medaljer

Sofia Henell kommer hem från USA och blir Lass största medaljhopp under SM-simningarna i Eskilstuna.

Sofia Henell kommer hem för att simma SM.

Sofia Henell kommer hem för att simma SM.

Foto: Per Bergsten

Linköpings kommun2019-11-12 07:00

– Alltid svårt att säga vad tidsomställning och sådant gör med formen. Samtidigt kan några dagar med mammas mat göra gott, säger Niklas Larsson, tränaren.

Sofia Henell kombinerar till vardags studier och simning på Akron University i USA, men gör ett snabbesök i Sverige och kommer till start på inne-SM som den här gången avgörs i uppfräschade simarenan i Eskilstuna. Start onsdag, slut söndag.

Linköpings ASS åker dit med målet att ta fem medaljer på seniorsidan och ytterligare tre bland juniorerna.

Sofia Henell blir en "nyckelspelare" i damernas samtliga lagkapper, där Lass för ett par år sedan gjorde rent hus i SM i Jönköping. Sedan dess har bland andra Vilma Ekström hängt baddräkten på tork och systrarna Palm, Rebecka och Caroline, har trappat ned på satsningen.

Men fortsatt finns goda medaljchanser på åtminstone några av distanserna. Individuellt gör Henell också ett antal starter med möjligheter för pallbesök.

– Sofia kom hem så sent som i söndags och får inte så många dagar att ladda. Det är svårt att säga exakt var hon står, säger Niklas Larsson.

Medaljchanser i övrigt?

– Individuellt kan även Emma Magnusson och Tom Andersson vara med och slåss. Båda är snäppet vassare i 50-bassäng, men har absolut möjligheter. På juniorsidan är det rimligt att tro att Martin Falk och Mattias Grynning har störst chanser.

Lass genomgår en generationsväxling och är inte i riktigt samma starka position som för några år sedan.

– Det rör sig sakta men säkert framåt, men för att vi ska matcha det som vi gjorde då är det många stjärnor som behöver stå rätt, säger Niklas Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!