Kommunen har inte råd att investera

Beskedet från Linköpings kommun till Vreta Skid och motion är glasklart. "Vi har helt enkelt inga pengar".

Andreas Hagström, Idrottsutvecklingschef vid Linköpings kommun, är medveten om problemen med belysningen vid Vreta Skid o Motions elljusspår. "Tyvärr finns det inga pengar".

Andreas Hagström, Idrottsutvecklingschef vid Linköpings kommun, är medveten om problemen med belysningen vid Vreta Skid o Motions elljusspår. "Tyvärr finns det inga pengar".

Foto: Peter Calén/arkiv

Motion & hälsa2019-11-27 07:00

Andreas Hagström är Idrottsutvecklingschef vid kommunen och känner väl till klubbens problem med belysningen vid elljusspåret i Olstorp.

Men han säger att det inte är så mycket de kan göra.

– Vi har motsvarande problem i princip i alla våra motionsspår, även i de kommunala anläggningarna. Det är gammal belysning som är både sliten och inte särskilt effektiv. Anledningen till att vi inte kunnat åtgärda vare sig Vretas eller de andra anläggningarna är helt enkelt att vår budget inte räcker till.

Andreas Hagström berättar att alla föreningar har möjlighet att söka bidrag för både drift och investeringar, men att summan pengar är långt lägre än behovet.

– Vi har totalt 600 000 kronor för investeringar och det ska räcka till alla föreningsdrivna anläggningar i kommunen. Då kan man lätt lista ut att ekvationen inte går ihop. Vi har helt enkelt inte medel till större investeringar.

Han fortsätter:

– Enda möjligheten för klubben att få bidrag att investera i både belysning och i snösystemet är om det tillförs mer medel till kultur- och fritidsnämnden budget för det ändamålet. Det måste helt enkelt in mer pengar i systemet.

– Jag vill poängtera att alla tycker att man bedriver en bra verksamhet, både i Vreta och vid de andra föreningarna, som är helt i linje med vårt idrottspolitiska program där det är viktigt att erbjuda invånarna bra motionsspår för både löpning och skidåkning. Men hittills har investeringar i nya hallar och inomhusmiljöer prioriterats framför den här verksamheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!