De båda 20-åriga mittfältarna Khalid Abukar och Staffan Hedbäck, gör sina tredje säsonger i AFK Linköping. Dessutom spelade de tillsammans i LFF Ungdom innan dess.

De lyfter båda fram l-a-g-e-t och sammanhållning som den stora styrkan i årets AFK-trupp.

– Känns bra. Vi har ett bra lag. Det kommer gå bra om vi får allt att lossna, säger Staffan Hedbäck och Abukar fyller på:

Artikelbild

| Tränaren Jonathan Johansson om Abukar: "En irattionell och orädd spelare som hela tiden vill bli bättre. Han har ett härligt driv. Han bara kör"

– Vi spelar riktigt bra, men har inte gjort så mycket mål på försäsongen.

– Det lilla problemet, ja, säger Hedbäck och skrattar.

Just sammanhållningen i truppen tror duon växt sig ännu starkare de senaste veckorna, tack vare ett träningsläger till Cypern som fick laget att komma samman än mer – både på och utanför planen.

– Det blev mycket fotboll, två träningar om dagen och sen två träningsmatcher. Men vi byggde även ihop laget utanför, säger Hedbäck.

Artikelbild

| Tränaren Jonathan Johansson om Staffan Hedbäck: "En fantastisk karaktär. Slitvarg och bra duellspelare. Goda och funktionella tekniska färdigheter med en fruktansvärd vinnarskalle".

– Vi åkte fyrhjuling bland annat, inflikar Khalid Abukar.

De båda stelnar till lite, tittar på varandra och brister ut i skratt.

– Ja... Det gjorde vi, säger Hedbäck efter en stund.

Sen vill de inte säga så mycket mer i ämnet så vi lämnar det där...

Kanske att den här sammanhållningen i gruppen kan bli tungan på vågen för AFK:s prestationer även på planen den här säsongen? Tränaren Jonathan Johansson tror det.

– Det hoppas vi ju. När vi lägger den summan pengar på att åka iväg på läger hoppas vi ju att det ska bli en fantastisk fördel för oss, säger Johansson.

AFK Linköpings primära mål är talangutveckling. Och nog finns det en hel del unga spelare med framtiden framför sig redan idag, däribland Khalid Abukar och Staffan Hedbäck. När vi ställer frågan till tränare Jonathan Johansson om målsättning är det just detta – framför tabellplaceringar – han lyfter fram.

– Kul att gå upp i division 2? Absolut. Målsättningen med den här gruppen är däremot främst att fortsätta utveckla dem. Att fortsätta få fram bra spelare, vilket AFK lyckats med över tid. Utveckling före resultatmål. Självklart vill vi upp ett pinnhål framöver för att ta nästa steg, men vi har inget uttalat mål att vi måste upp. Men vi vill, förr eller senare, säger Johansson.

Abukar och Hedbäck är något mer resultatorienterade.

– Vi vill spela så bra som möjligt och sluta så högt upp som möjligt. Helst ska vi upp till tvåan, men det kommer inte bli lätt. Vi får kriga, säger Abukar.

– Jag tror inte vi har ett för ungt lag utan har bra balans. Vi har ett par spelare som är lite äldre, som är rutinerade och vet vad som krävs. Sen har vi några unga, pigga och fräscha som är hungriga, säger Hedbäck.

På tisdag inleds årets seriespel i division 3 för AFK Linköping med match mot Eneby BK på hemmaplan.

– Skönt som fan. Försäsongen är inte alltid kul. Det är många kalla bortamatcher. Det ska bli skönt att få igång säsongen nu med lite naturgräs och sådant. Spännande att få spela om poäng, säger Staffan Hedbäck.

– Vi är redo, säger Khalid Abukar.