LÄS MER: Se Åby Oilers alla matcher hos oss

Åby Oilers har kvar de flesta från det rutinerade gardet sedan avancemanget från division 1. Dessutom är ett gäng hungriga talanger – redo att ta nästa kliv – kvar i truppen.

En är Felix Karlsson, 18 år.

Artikelbild

| Felix Karlsson.

Felix spelade 2016/2017 i Ledberg i division 3. Att gå därifrån till Åby i division 1 säsongen efter är ett stort språng.

– Det var mycket yxhugg i trean. Det var många gubbar som var lite för bra för Korpen och vi var ett gäng 00-or som mötte dem, säger Felix Karlsson.

Felix första säsong i Åby blev till stor del ett läroår. Han tog för sig mer och mer.

– Jag var lite försiktig i början, rädd för att misslyckas. Men det har blivit ändring på det nu. Jag vågar ta lite mer plats och ta för mig lite mer, säger han.

Artikelbild

Under den gångna försäsongen har Felix Karlsson gjort det bra för Åby Oilers. Han kommer att slåss på allvar om en framträdande roll i laget.

Innebandymagazinet tippade tidigare sluttabellen i allsvenskan södra. Där placerades Åby Oilers som jumbo.

Artikelbild

– Av egna erfarenheter har jag märkt att de inte har jättemycket koll på allt de skriver. Vissa grejer har de koll på. Jag vet inte om de har gjort nån research, säger Felix och lägger till:

– Det är klart att det blir tuffare nu. Vi lär få spela en del i egen zon. Jag tror det blir stor skillnad. Topplagen är riktigt bra i allsvenskan. Vår målsättning är att etablera oss och bygga vidare därifrån. Gör vi det vi ska, så kommer vi att fixa det.

Artikelbild

Åby har förberett sig väl med extra hård försäsongsträning.

– Det hade nog inte varit samma tändning i laget om vi inte hade gått upp. Truppen hade nog till och med sett annorlunda ut, säger Felix Karlsson.

– Vi vill ha högt tempo i matcherna – det ska vi inte ändra på bara för att vi har gått upp.

Oilers startar säsongen med en marig bortamatch i Oskarshamn på lördag. Craftstaden, som hållit till i toppen de senaste åren, står för motståndet.

– Jag kommer inte att vara nervös. Det är jag sällan – jag ser möjligheter. Jag kommer vara enbart taggad. Nu är vi i allsvenskan, det är innebandy på riktigt. Just nu känns det oerhört bra, säger Felix Karlsson.

Helgen efter nalkas hemmapremiär mot Karlstad. Då får Felix Karlsson äntligen springa ut inför hemmapubliken igen, den ivriga påhejande.

– Det var riktigt kul mot Värmdö i sista hemmamatchen förra säsongen. Man blir absolut mer taggad när man spelar inför mycket publik. Vår hemmapublik kommer att betyda mycket för våra prestationer, avslutar Karlsson.