Det var annars upplagt för stor dramatik en bit in i heatet, när Dahlgren låg kloss bakom Kristoffersson och skulle börja jaga för att ta sig förbi och försöka ta ikapp de tre poäng han låg bakom inför avgörandet.

Men då hände något.

– Växellådan rasade så det var inget att göra. Bara att köra in i depån och parkera.

Artikelbild

| Mattias Andersson var trea i det andra heatet på mantorp park, här just före mästerskapsvinnaren Johan Kristoffersson.

Resten av heatet blev istället utdraget och avslaget och Kristoffersson körde lugnt och försiktigt till mål från sin femteplats och kunde säkra totaltsegern i STCC.

– Vi har gjort precis det som krävts för att jag skulle vinna och det känns fantastiskt bra. Vi har haft en fantastiskt bra bil, det gav oss segern. Att vara mästare för andra gången på två försök när vi varit med hela säsongen känns oerhört bra.

För Mattias Andersson blev det en hyfsad helg med en åttonde plats i det första heatet och sen kämpade han till sig en tredjeplats i det andra heatet.

Slutställningen blir då att Kristoffersson vinner före Robert Dahlgren på andra plats med Daniel Haglöf på tredje.

Artikelbild

| Johan Kristoffersson mästare i lördagens i STCC-final på Mantorp park.

Mattias Andersson slutar åtta i mästerskapet.

Det uppmärksammade bråket kring ljuddämpare på bland annat Robert Dahlgrens och Daniel Haglöfs bilar tidigare under säsongen kan möjligen ändra slutställningen i efterhand, men inget kan rubba Johan Kristoffersson som ny mästare.