Det var tabellettan LVC som gästades av tabelltvåan Hylte/Halmstad under lördagen. Det var en viktig match för Linköping för att kunna ta ett järngrepp om förstaplatsen. Med en hög intensitet redan från start var det LVC som tog grepp om matchen på direkten. Med ett bra spel i blockarna, servarn, passningarna och anfallet kunde Linköping ha greppet under den större delen av matchen.

– Det är en jävligt roligt volleyboll match, både att spela och kolla på. Det är Sveriges överlägset två bästa lag som spelar. Sen är det skönt att vi kommer ut så starkt som vi gör i första och kör över dem. Vi kan hålla ihop det spelet hela matchen och har egentligen inte någon större dipp – förutom kanske i andra set när vi tappar fyra-fem poäng i rad. En match utan en sådan dipp är nästan omöjligt... så det är inget konstigt, säger LVC:s spelande tränare Albin Eriksson.

Men trots att seten var jämna poängmässigt var det från läktaren ett Linköping som kontrollerade matchen. I det första två seten skrevs poängen 25–19 och 25–20. Det var först i tredje som Hylte/Halmstad spelade upp sig ett snäpp. LVC fick jobba för att ta hem matchen med en klar 3–0-seger där siffrorna i sista set skrevs till 28–26.

Artikelbild

– Det är lite onödigt tight på slutet men jag tror det är viktigt för den här gruppen att få det jämna seten också. Vi har ett sånt självförtroende när det är tight – det är då vi spelar som bäst. En jävligt bra match helt enkelt, säger Eriksson.

Det var ingen i LVC som gjorde en dålig match utan på planen syntes självförtroende och en hög lägstanivå från samtliga.

– I år är vår styrka att alla kan döda bollen i anfall, alla kan ta en servmottagning, alla kan spela defensivt... det är en komplett trupp som står på banan. Vi är ett riktigt bra lag helt enkelt, säger Eriksson.

Trots en bra laginstats var det en spelare som stack ut lite extra. Det var Petar Turanjanin.

Artikelbild

– Han är helt otrolig. Det är det bästa blockeringsspelet jag någonsin har sett. Sen gör gruppen en fantastiskt match i dag, säger Eriksson.

Med fem omgångar kvar ligger nu Linköping fortsatt etta med 59 poäng. Hylte/Halmstad ligger nu tvåa med 50 poäng. Det ska mycket till för att LVC ska tappa förstaplatsen inför det stundande slutspelet.

– Det är inte klart än men vi har skapat oss ett väldigt bra läge för att knipa förstaplatsen i alla fall, säger Eriksson.

Vad fokuserar ni på nu inför slutspelet?

– Egentligen att hålla oss hela och hålla formen på topp. Såhär sent på säsongen finns det inte så himla mycket man kan göra. Det gäller bara att underhålla spelet och kropparna. Grunden lägger man i augusti och september – nu handlar det om att vinna matcher.