– Det har gått bättre än förväntat i år. Men jag spelar med en riktigt bra femma så det känns bara bra, säger Hemmingberg och ler.

Efter segrarna mot Ingarö och Lillån i kvalet är Ledbergs juniorlag redo för helgens Innebandyfesten (det gemensamma slutspelet för pojkar 16, damjunior 17 samt herr- och damjunior 18). De såg dock ut att vara uträknade mot Lillån, men när just Hemmingberg kvitterade med 20 sekunder kvar och Robert Cheeseman avgjorde i sudden death tog de sig vidare. Nu väntar ett gruppspel bestående av Rig, Lindås och Sirius som motståndare.

– Efter halva säsongen låg vi fyra och trodde inte att vi skulle komma vidare. Men vi fick någon nytändning och började komma ihop som lag. Det gick bara bättre och bättre och till slut gjorde vi det omöjliga som inte skulle kunna gå. Vi började tro på oss själva, säger Hemmingberg.

Artikelbild

Han själv är en spelare som sticker ut ur mängden. Endast 16 år ung är Hemmingberg en av de tongivande spelarna i Ledbergs herrjuniorlag, trots att de äldsta spelarna är tre år äldre.

– Det är kul att man får mycket uppmärksamhet, säger han och ler.

Vad tycker du själv att du har för styrkor?

– Mina styrkor finns i det offensiva. Mitt skott och min spelförståelse måste jag nog säga.

Artikelbild

Förhoppningen är att fortsätta framfarten även i slutspelet, där det största hotet i gruppen är Rig.

– Vi kan slå Lindås och Sirius om vi gör det bra. Rig är dock riktigt bra... men ingenting är omöjligt, säger han.

Artikelbild

Det blir dock ingen fortsättning för talangen i Ledberg till nästa säsong. Flyttlasset går nämligen till Falun där han ska plugga på gymnasiet och gå innebandyprofil.

– Vi har haft kontakten i ett år. Jag fick upp ögonen för dem när jag var på en uttagning för 02-orna förra året. Det verkade vara väldigt proffsigt. De är ett av världens bästa lag med bra förutsättningar. Det känns riktigt bra helt enkelt, säger Hemmingberg och fortsätter:

– Nästa år kommer det vara riktigt bra spelare som börjar i Falun. De kommer nog kunna jämföras med Rig. Akademin där är riktigt bra så många vill börja där för att utvecklas.