Tre clinics i en, så var det. För det här eventet, i arrangemang av Prima4you, hade nämligen samlat tre ridsportgrenar på en och samma dag. Dressyrens VM-ryttare Therese Nilshagen var på plats, liksom hoppningens dito, sensationsmannen från förra årets VM, Fredrik Jönsson, plus flerfaldiga landslags- och fälttävlansryttaren Anna Hassö.

Alla tre hade dessutom till sin hjälp ett flertal talangfulla - och i några fall redan färdiga - ryttare som visade upp några av sina hästar.

– Väldigt kul att bli inbjuden, menade hoppryttarna Cornelia Rylén och Matilda Pettersson från Norrköping.

Artikelbild

| Hugo Wihlmark fick bra input av Fredrik Jönsson och tar med sig det till nya verksamheten i Fjärås, Kungsbacka.

– Det ligger bra till för oss med tanke på säsongen, kul med nya erfarna ryttare och tränare som kanske har en annan syn på träningen än vi är vana vid. Det är bra inspiration för både oss och publiken, sa Cornelia Rylén.

Hon var dock inte alldeles säker på hur det skulle gå inne i Smedstads fina ridhus.

– Nej, Rasputin som jag har med mig har aldrig tränat för någon annan, utan bara varit med mig hemma på Vikbolandet när han inte har tävlat, vill säga. Det blir bra miljöträning också, sa Cornelia.

På läktarplats syntes 12-åriga Annika Björkqvist med sin käpphäst.

Artikelbild

| Hugo Wihlmark och Cornelia Rylén fick instruktioner av Fredrik Jönsson på Unik Clinic på Smedstad Ridsportcenter.

– Den heter Tess, berättade hon och sa också att hon åkt till clinicen med sin mamma Katarina för att främst titta på dressyr. Hemma i Aplared i Västergötland har Annika en medryttarhäst.

På mässan i lilla ridhuset hittade hon två nya käpphästar. På mässan hittades också Annika Elg från Givetorp Equestrian utanför Väderstad. Hon var där för att förevisa och förhoppningsvis även sälja företagets senaste tillskott: en hästtransport.

Artikelbild

| Annika Björkqvist hade åkt ända från Aplared med mamma Katarina och käpphästen Tess för att titta på dressyrclinic med Therese Nilshagen.

De dressyrryttare som deltog i eventet var Helena Reje från Knivsta, Alva Lander från Hogsta dressyrryttare, samt hemmastjärnan Malin Rinné.

I fälttävlansgruppen ingick östgötska Katrin Norling, Mantorpsryttarna, som har OS i Tokyo i sikte, med var även Malin Miyuki Josefsson från Osby och Vendela Eriksdotter Rubin, landslagsmeriterade alla tre i olika landslag.

Artikelbild

| Cornelia Rylén gillade att komma ut på lite mer ovanlig träning. Miljöträning för min häst Rasputin också, sa hon.

Förutom Cornelia Rylén, Matilda Pettersson och Hugo Wihlmark var även unghästspecialisten Björn Svensson från Flistad med.

– Bra att man får vara med så att man syns, tyckte Hugo Wihlmark. Bra också att man kan ta lärdom av andra som man normalt inte tränar för. Det gör att man blir mer hungrig och sugen på att komma igång att tävla. Det här var jättekul.