Stora, stolta Linköping, brukar det eka i Cloetta center.

Varför inte ändra till "Stora, snobbiga, segregerade Linköping"?

Jag älskar Linköping, det är därför jag alltid har bott här, men det finns en attityd jag aldrig upphör att störa mig på: snobbattityden.

Den attityd som får politiker att bygga en fotbollsarena till dam- och herrlag som snittar några hundra åskådare per match, samtidigt som man accepterar att Glyttingebadet mitt i emellan de två mest utsatta stadsdelarna håller stängt.

Jag vet, Glyttinge är inget kommunalt bad, men när inga andra alternativ finns kvar för att driva anläggningen 2011 tycker jag kommunen bör ta ansvar för de svaga i Linköping, ta ansvar för att de också får chansen till en vettig fritid.

Tyvärr fungerar det inte så i Linköping. För Linköpings snobbstyre är det viktigare med den vackra fasaden, att kunna ståta med utmärkelser och evenemang, att kunna slå sig för bröstet och vara stor och stolt.

Då är fotbolls-EM för damer viktigt att arrangera, så politiskt korrekt, oavsett om arenan turneringen kräver fyller någon funktion efteråt. Och pengar till upprustning av fontänen i Trädgårdsföreningen är så mycket viktigare än pengar för att stötta de som har minst, de som vill att den badplats som faktiskt finns också ska kunna vara öppen.

Låt ungdomarna i Skäggetorp och Ryd drälla omkring i sina centrum, där ser vi dem ändå inte, tycks ni politiker tänka.

Det är så mycket med min hemstad jag är stolt över, men när jag ser Glyttingebadet skäms jag ögonen ur mig. Det är en skam för hela staden.

Jag hoppas också ni styrande känner så - Paul Lindvall (M), Muharrem Demirok (C), Jan-Willy Andersson (KD), Linnea Darell (FP) och Lena Micko (S) - att ni inser vilka signaler ni skickar till de boende i dessa områden.

Om inte kan jag berätta: Ni säger att ni skiter fullständigt i dem.

Ni säger att det är viktigare att bli vald till Sveriges bästa idrottsstad 2015, än att alla människor i Linköping har det bra.

Ni säger att lite svinn får man räkna med för att hålla staden vacker, och det svinnet bor i Skäggetorp och Ryd.

Ni borde säga: Vi gör en insats för staden Linköping, vi räddar vårt anseende - vi öppnar Glyttingebadet nu!

Men jag gissar att ni är för stolta för det, ni politiker i stora, stolta Linköping.